Selecteer een pagina

Als je op zoek bent naar een betaalbare vakantiewoning die je gemakkelijk kunt verplaatsen, dan is een stacaravan misschien wel de ideale optie voor jou. Er zijn namelijk veel soorten stacaravans te koop, waaronder ook zeker een stacaravan bij jouw behoeften zal passen. Een stacaravan is niet alleen leuk met het gezin, maar ook met vrienden of in je eentje. Voordat je een stacaravan koopt, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. In dit artikel kun je hier meer over lezen, zodat je helemaal voorbereid bent wanneer je deze aankoop doet!

Je budget

Vanzelfsprekend is jouw budget erg belangrijk bij het kopen en kiezen van een stacaravan. Je zult moeten bepalen wat jouw budget is, om verder te kunnen kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten prijsklassen waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er allerlei soorten merken die elk weer stacaravans tegen verschillende prijzen aanbieden. Het is ook zeker een optie om te kiezen voor een tweedehands stacaravan, als je iets minder kan of wil besteden. Dit neemt niet weg dat er ook zeker erg goede en kwalitatieve tweedehands stacaravans op de markt zijn. Maar houd er wel rekening mee dat een tweedehands stacaravan soms iets meer onderhoud nodig heeft.

Denk na over de locatie

Denk goed na over de locatie waar je de stacaravan wilt plaatsen. Ga je hem bijvoorbeeld op een camping of vakantiepark zetten of koop je een eigen stuk grond? Dit kan namelijk bepalen wat voor type model je nodig hebt. Houd er rekening mee dat sommige campings en parken bepaalde eisen hebben waaraan je stacaravan moet voldoen. Het is verstandig om van te voren de eisen te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Grootte

Voordat je een stacaravan koopt, is het verstandig om na te denken over de gewenste grootte. Hierbij moet je rekening houden met het aantal personen dat in de stacaravan zal verblijven en de benodigde opslagruimte. Als je van plan bent om lange tijd weg te blijven en meer spullen mee te nemen, heb je mogelijk een grotere stacaravan nodig. Bovendien is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de stacaravan gaat gebruiken. Bedenk wel dat grotere stacaravans vaak duurder zijn in onderhoud en transport, bijvoorbeeld vanwege een hoger brandstofverbruik.

Onderhoud

Bedenk van tevoren hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan onderhoud van de stacaravan. Controleer bij het kopen van een tweedehands stacaravan de staat van het onderhoud en vraag naar het onderhoudsverleden.

Verplaatsbaarheid

Je moet er rekening mee houden dat niet alle stacaravans even makkelijk te verplaatsen zijn. Als je van plan bent om de stacaravan regelmatig te verplaatsen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een lichtgewicht model dat gemakkelijk te manoeuvreren is op verschillende soorten wegen en terreinen.

Voorzieningen

Het is belangrijk om te overwegen welke voorzieningen je in de stacaravan wilt hebben voordat je er een aanschaft. Wil je bijvoorbeeld een keuken, badkamer en/of airconditioning? Er zijn zelfs stacaravans met een ingebouwd toilet. Houd er wel rekening mee dat meer voorzieningen de kosten van de stacaravan kunnen verhogen en ook gepaard gaan met meer onderhoud. Succes met de aankoop van je droomcaravan!