Selecteer een pagina

Een stacaravan (ook bekend als hut of bungalow) is een zelfstandig recreatievoertuig dat kan worden getrokken door een auto, vrachtwagen, bestelwagen of aanhangwagen. Een stacaravan is doorgaans gebouwd van hout, staal of aluminium en heeft een minimaal vloeroppervlak van 0,95 m². De mogelijkheid om een stacaravan te slepen stelt mensen in staat om van recreatieve reizen te genieten met minder direct toezicht en financiële kosten. Een stacaravan kan worden gebruikt als recreatievoertuig of voor permanente bewoning. Er kan keuze worden gemaakt tussen een gebruikte stacaravan of een nieuwe stacaravan. Het is net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het grootste verschil is het onderhoud van de stacaravan. Een nieuwe stacaravan heeft namelijk veel minder onderhoud nodig dan een gebruikte oudere stacaravan, maar een gebruikte stacaravan is wel weer goedkoper in de aanschaf!

Huren

Vind je de aanschaf van een nieuwe stacaravan te duur? Dan is een camper huren een goed alternatief. Een stacaravan huren in Nederland kan bij diverse bedrijven. Er zijn unieke locaties in de natuur waar je heerlijk tot rust kunt komen in je eentje of met het gezin. Heb je een hond en wil je eerst zeker weten of die wel mee mag? Er zijn op de parken ook stacaravans waar je met je hond kunt verblijven. Er is dan een tuin om jouw stacaravan heen waar je hond kan rondrennen terwijl jij lekker een boekje zit te lezen.

Voordelen van een stacaravan

Tijdens een verdiende vakantie houden mensen ervan om een ultiem vakantiegevoel te ervaren en heerlijk in de natuur te zijn. Dit is voor veel mensen het echte vakantiegevoel. Een camping is dan de perfecte plek om jouw vakantie te vieren, midden in de natuur. Nu kan je natuurlijk kamperen met een tent, maar niet iedereen ziet dit zitten en daarom is een stacaravan echt iets voor jou! Je hebt alle comfort van een huisje, maar staat toch op een camping in de natuur. Als het te warm wordt omdat je bijvoorbeeld een plek in de zon hebt in Italië, dan beschik je meestal over een airconditioning. Ook heb je in warme landen vaak last van muggen. Je kunt muggenbeten voorkomen door de muggenhorren van jouw stacaravan naar beneden te schuiven. Dan koelt het wel af, maar de muggen blijven buiten!

In de avond lig je ook nog eens lekker comfortabel omdat je niet op een luchtbed ligt maar op een dik matras. Zo krijg je voldoende goede nachtrust en kan je de volgende dag weer energiek beginnen. Moet je ‘s nachts naar de wc? Geen probleem! Je hoeft niet meer over de camping te lopen naar de wc’s met een rol wc-papier onder je arm, je kan gewoon naar je eigen schone toilet en duikt hierna weer je warme bedje in.

Familie

Wil je een familiebezoek plannen of juist op vakantie met het hele gezin en/of je familie? Tegenwoordig zijn stacaravans groot genoeg voor een gezin tot 8 personen. Het is leuk om met het gezin weg te gaan en even tijd voor elkaar te hebben en daarom is het zeker aan te raden om te gaan voor een vakantie in een stacaravan. Mocht je toch overwegen om een stacaravan te kopen, dan kan je de keuze maken om vaker weg te gaan. Denk aan familieweekenden of even een weekend ertussenuit met je kinderen. Je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt.